رئیس هیأت مدیره مرکز وکلاء قوه قضائیه
جناب آقای علی روزبهانی رئیس هیئت مدیره مرکز وکلاء قوه قضائیه استان قم در همایش گرامی داشت روز وکیل از فعالیت 357 وکیل خبر داد و گفت مرکز وکلای قم در سال 1382 با فعالیت 8 نفر شروع و تا کنون 357 نفر دارای پروانه که 70 نفر از آنها خانم و مابقی آقایان هستند فعالیت می نمایند.
وی گفت: از اقدامات صورت گرفته در مرکز امور مشاوران حقوقی قوه قضائیه استان قم از بدو تاسیس تا کنون 189565 مورد مشاوره رایگان و 1701 مورد وکالت معاضدتی رایگان و 206 مورد وکالت تسخیری میتوان اشاره نمود . به گزارش روابط عمومی مرکز وکلای قوه قضائیه استان قم آقای علی روزبهانی در همایش گرامیداشت روز وکیل با بیان اینکه جذب وکلاء از طرف قوه قضائیه صورت میگیرد اعلام کرد وکلای قوه قضائیه در امر وکالت مستقل و هیچگونه وابستگی ای به نهاد ها و ارگانهای دولتی ندارد. رئیس هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه استان قم از نحوه جذب و گزینش وکلاء قوه قضائیه خبر داد و گفت حقوقدانان می بایستی مراحل مختلفی از جمله آزمون ورودی ، مصاحبه علمی ، گزینش و احراز صلاحیت اخلاقی و سیاسی کارآموزی به صورت 6 ماه در محاکم مختلف کیفری- حقوقی- خانواده- دادگاههای بدوی و تجدیدنظر- فعالیت تحت نظر وکیل سرپرست به مدت دو سال در خصوص مسایل کاربردی حقوقی را جهت اخذ پروانه وکالت مرکز مشاوران حقوقی قوه قضائیه طی نماید.
جناب آقای علی روزبهانی از اقدامات صورت گرفته در فعالیت های متنوع و مختلف رفاهی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در مرکز امور مشاوران حقوقی قوه قضائیه خبرداد و گفت: تشکیل پایگاه بسیج حقوقدانان ، تشکیل حلقه های صالحین با محوریت مباحث علمی ، اخلاقی ، حقوقی، تشکیل هیئت های مذهبی و دیدار با مراجع تقلید رااز جمله اقدامات انجام شده می باشد. رییس هیات مدیره وکلای قوه قضائیه استان قم با انتقاد از اداره مالیات افزود مالیات و دارائی یکی از مشکلات اساسی وکلاست و لذا متاسفانه مالیات های سنگین و ظالمانه که فاقد هر گونه مبنای قانونی می باشد را بروکلاء تحمیل می نماید که در نتیجه این امر درسال جاری تودیع پروانه وکالت 7 وکیل را به دلیل انجام مالیاتهای سنگین و عدم تناسب آن با درآمد بوده است. آقای روزبهانی با اشاره به بخشنامه مدیر کل داگستری استان قم مبنی بر الزامی بودن ارائه قراداد خصوصی هنگام اعلام وکالت خاطرنشان کرد صرف نظر از ایرادات قانونی که بر این بخشنامه وارد است در عمل دو مانع عمده برای اجرای آن وجود دارد اولا هیچ گونه تضمینی مبنی بر اینکه موکل تمام حق الوکاله وکیل را طبق قرداد وکالت پرداخت نماید وجود ندارد. ثانیاً اداره مالیات نیز توجهی به قراردادها نداشته و رأساً اقدام به تعیین مالیات نماید. رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان قم با بیان این مطلب که وکلای قوه قضائیه از سالمترین وکلاء می باشند به شکایات مطروحه علیه وکلاء اشاره کرد و گفت بیش از 90 درصد شکایاتی که علیه وکلا صورت می گیرد به منظور شانه خالی کردن از پرداخت حق الوکاله و حق الزحمه وکیل است .
وی در جهت ارائه پیشنهاد مبنی بر جلوگیری از شکایات واهی به وکلاءسفارش کرد که در قراردادهای خود بندی را به داوری اختصاص داده تا در صورت بروز اختلاف موضوع به داوری ارجاع شود. این مدیر مسئول با انتقاد از اقدامات برخی از مسئولین و رسانه ها مبنی بر سیاه نمایی علیه وکلاء افزود بزرگترین ظلم را درحق وکلاء صداوسیما به سه طریق ایجاد می نماید الف: بزرگ نمایی و انتخاب گزینشی سخنان مسئولین مربوطه ب: پخش فیلم ها و سریال هایی که نوعاً چهره ای منفی از وکیل ترسیم می نمایند. ج: تهیه و پخش گزارش های خبری نماینده در مجلس وکلاء دین خود را فدای دین و دنیای دیگران نکنند. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت : اگر وکیل برخلاف قسم خود که اجرای عدالت و احقاق حق از مظلوم است در مسیر وسوسه گری از محور عدالت با علم به باطل بودن موکل خود راه را ادامه دهد. اقدام وی قابل جبران نیست و در واقع دین خود را فدای دنیای دیگران می کنند . حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور در همایش روز وکیل در تالار وتوس استان قم گفت: نگاه یک وکیل به وکالت نباید شغلی و معیشتی باشد بلکه باید خداوند متعال و احقاق حق در رأس برنامه های خود قرار دهند.